Facebook
ПГМET Пазарджик
Професионална гимназия по механоелектротехника

Проекти Еразъм +

Еразъм+, проект KA210-SCH - Small-Scale Partnerships in School Education “2021-2-IT02-KA210-SCH-00005013“, „THE S.M.A.R.T. school“

 
 
          В периода 21-24.11.2022 година нашите ученици Серафим Шиков и Георги Цонев от 12 в клас, Никола Вълков, Иво Чавдаров и Славея Рангелов от 10 в клас посетиха училището IIS,, S. Rampone" в Беневенто, Италия с учителите инж. Анета Стоименова и Мария Сухарева. Изпълнени бяха дейности по мoбилност по проекта S. M. A. R. T по програма Еразъм +.
 
             В периода 5-12.12.22 г. ученикът от 10 в кл. Алекс Симеонов и учителите инж. Анета Стоименова и Мария Сухарева посетиха Lycee Sandra Garriga, в изпълнение на мобилност в Реюнион по проект Еразъм +. Проведени бяха дейности на тема,, Digital game-based learning".
 
 
 
             В периода от 13-16 февруари 2023 г нашите ученици Кирил Лалин, Петър Чавдаров, Исмаил Авджибашиев от 9 д клас, Алекс Симеонов от 10в клас и Виктор Нешев от 12 в клас под ръководството на учителите инж. Анета Стоименова и Мария Сухарева изпълниха дейности по мобилност по Еразъм + в училището Cigli Fen Lisesi, Измир, Турция
 
 
 
         Професионална гимназия по механоелектротехника е домакин при осъществяване на мобилност по програма Еразъм+, проект KA210-SCH - Small-Scale Partnerships in School Education “2021-2-IT02-KA210-SCH-00005013“, „THE S.M.A.R.T. school“. Гости са ученици и учители от Италия и Турция. На официалното откриване участниците бяха посрещнати с питка и традиционни български хора.
 
 
 
                 Втори ден на дейностите при осъществяване на мобилност по програма Еразъм+, проект KA210-SCH - Small-Scale Partnerships in School Education “2021-2-IT02-KA210-SCH-00005013“, „THE S.M.A.R.T. school“. Ученици от ПГМЕТ представиха демонстрация с роботизирана ръка. Официален гост на срещата беше госпожа Дора Дулчева-Величкова- началник на РУО Пазарджик.
 
 
 
 
                    Трети ден на дейностите при осъществяване на мобилност по програма Еразъм+, проект KA210-SCH - Small-Scale Partnerships in School Education “2021-2-IT02-KA210-SCH-00005013“, „THE S.M.A.R.T. school“. Учениците и учителите, участващи в проекта посетиха град Пловдив. Разгледаха Етнографския музей, Римския стадион и Амфитеатъра.
 
 
 
                  От 14 до 18 март се проведе мобилност в Италия по проект INNOVATIVE DIGITALIZED SCHOOLS. Участваха ученици и учители от страните партньори по проекта - Румъния, Полша, Турция и Франция. Нашето училище беше представено от Васил Стоименов от 12в клас, Георги Цонев и Виктор Нешев от 11в клас и учителите Мария Сухарева и инж. Анета Стоименова. Темата на мобилността беше Роботика и кодиране. Присъствахме на обучение по програмиране с Ардуино. Учениците участваха в състезание по роботика, а учителите се запознаха с новите технологии за разширена и виртуална реалност. Посетихме интересни исторически, културни и природни забележителности в областта Умбрия. Мобилността се проведе в дух на обмяна на нови идеи в областта на иновациите и в атмосфера на приятелство и взаимно партньорство.
 
 
 
 
От 21 до 26 март 2022 г. се проведе обучение по програма Еразъм+. Участие взеха ЗДУПД Лазар Благов и преподавателите Мария Сухарева и инж. Анета Стоименова. Обучението се проведе в град Римини, Италия и включваше запознаване с италианската образователна система - развитие и тенденции; особености в образованието; работа с ученици със специфични обучителни затруднения и специални образователни потребности. Участниците в мобилността посетиха CPA1 Римини – Център за обучение на възрастни, ITTS "О. Белузи - Л. Да Винчи" – Професионална техническа гимназия и Скуола Секундария Ди Примо Градо "Алфредо Панзини", където присъстваха на обучение за работа със деца със СОП.
 
 
 
 
                 Професионална гимназия по механоелектротехника е домакин при осъществяване на мобилност по програма Еразъм+. Гости са ученици и учители от Италия, Турция, Румъния и Полша
Втори ден от мобилност в България, по Еразъм +. Презентации ,,Киберсигурност" от всички отбори и вълнуваща екскурзия до Пловдив!
Трети ден от мобилност България, по Еразъм +. Демонстрация на роботизирана ръка и Workshop - електтонни схеми.
Четвърти ден от мобилност България, по Еразъм +. Посещение на фирма РАИС. Приключения ,,Сървайвър" в пещерата ,,Снежанка"
Пети ден от мобилност България, по Еразъм +. Тех Парк София. Суперкомпютър
 
 
                                         В периода 20-24 март 2023г. преподавателите от ПГМЕТ - инж. Марияна Китина, Лазар Благов, инж. Анета Стоименова, Мария Сухарева и Наташа Кандева посетиха град Уелва, Испания. Те участваха в обучение на тема „Изправяне пред бъдещи предизвикателства в образованието в дигиталната ера". Обучението се провежда в рамките на проект "Повишаване на дигиталните умения в Професионална гимназия по механоелектротехника за посрещане на образователни предизвикателства", финансиран по програма Еразъм+. Общата цел на този проект е да интегрира нови ИКТ в динамиката на Професионалната гимназия по механоелектротехника, повишаване на знанията и уменията на нашите учители, за да адаптираме нашите педагогически методи към новите нужди на учениците и образователна общност.
 
                 Мобилност Полша по програма Еразъм +
12.09.2022 г. Екскурзия във Варшава за разглеждане на забележителности. Посещение на музея на компютрите
             
 
 
 
 
 На 5 ноември 2021 г. се проведе онлайн среща между партньорите по проекта Еразъм +. На срещата бяха отчетени проведените по план мероприятия-изготвяне на презентация за киберхулиганството, участието в Code week и дейностите по подготовка на мобилността в Къръкале, Турция. Уточнени бяха детайли по пътуването до Турция. Запознахме се и с програмата на визитата. Нашето училище ще бъде представено от инж. Анета Стоименова и Мария Сухарева както и трима ученици от 8,11 и 12 класове. Мобилността в Турция ще бъде осъществена в периода от 21 до 27 ноември 2021 г.
 
 
                 Мобилност в Турция по програма ЕРАЗЪМ + От 21 до 27 ноември ученици и учители от ПГМЕТ взеха участие в дейност по стратегическо партньорство Еразъм+ КА229, град Кирикале, Турция. В нашият отбор са инж. Анета Стоименова, Мария Сухарева, Александър Стоянов-12 кл, Серафим Шиков-11 кл, Алекс Симеонов - 9 кл.
 
 
В периода 5-9 юни 2023 учители от Професионална гимназия по механоелектротехника, град Пазарджик, участват в обучителен курс на тема "Създаване на образователни блогове и уебсайтове с WordPress" в Inercia Digital, водеща компания за дигитално образование в Уелва, Испания.