Facebook
ПГМET Пазарджик
Професионална гимназия по механоелектротехника

Състезания

 

ВТОРО МЯСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ В РЕГИОНАЛЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСЪТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА

„МОГА И ЗНАЯ КАК“

 

Учениците Стоичко Исов и Иван Присадников от ПГМЕТ – гр. Пазарджик участваха в Регионалния кръг на  Националното състезание по Приложна електроника „Мога и зная как“, което се проведе на 17.03.2023 г. в пловдивския филиал на Техническия университет. Състезанието е част от Националния календар на състезанията по професии. Провежда се под егидата на Министерството на образованието и науката, в партньорство с търговска верига „Елимекс“.

Състезателите решаваха тест от 20 въпроса, а след това трябваше да се справят с монтажа и запояването на платка с допълнителен подбор на електронни компоненти.

В надпревара с още 7 професионални гимназии от Пловдив, Банско, Кърджали, Мадан, Гоце Делчев и Хасково учениците  на ПГМЕТ, с ръководител инж. Милена Бегова спечелиха почетното второ място, с което се класират за участие в националния кръг на състезанието.

 

 

Трето място за ПГМЕТ на регионален кръг на Националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" в категория "Най-добър млад автомонтьор"- отборно