Facebook
ПГМET Пазарджик
Професионална гимназия по механоелектротехника

На 25 април Професионална гимназия по механоелектротехника отбеляза своята 59 годишнина

На 25 април Професионална гимназия по механоелектротехника отбеляза своята 59 годишнина. Учениците съвместно с всички преподаватели бяха подготвили разнообразни дейности за отбелязване на празника.

Директорът на гимназията инж. Мариана Китина откри тържественият ден, като отбеляза уникалността на гимназията, обединяваща родители, учители, ученици-бивши и настоящи, всички те обединени около общата кауза за просперитет на ПГМЕТ.

Най-голямата гордост на гимназията са нейните ученици. На церемонията г-жа Китина награди учениците, отлично представили се в Национални състезания през учебната година: ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА, сътезание МОГА И ЗНАЯ КАК, Web дизайн, КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ, КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ, НАЙ – ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МПС, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ, СВЕТЪТ Е ЕЛЕКТРОНИКА, НАЙ – ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО.

Празникът продължи със състезания по асемблиране на PC и компютърни мрежи, решаване на Судоку, изява на клуб „Опознай Великобритания, за да обикнеш Английския език“, Великденски традиции и обичаи. Учениците моделираха с 3 D принтер великденско яйце, представяха изработените от тях електронни устройства, а в състезанието по приложна електроника и сглобяваха електронни устройства. Една от най-очакваните изяви беше майсторското управление на МПС. Разбира се, празникът приключи след оспорвана надпревара в спортните игри - волейбол, футбол и тенис на маса.

Професионална гимназия по механоелектротехника е училище, институция, храм с дух на всеотдайност, достойнство, приемственост и чест.

Честит празник на всички настоящи и бивши учители, родители и ученици!